torstai 21. tammikuuta 2010

Elektroni.fi

Ensimmäisessä kirjoituksessa perehdymme Elektroni-verkkokauppaan, josta viimeaikoina useat tilanneet ovat ilman tilaamaansa tuotetta tai rahojaan.

Elektroni-verkkokaupan taustalla oleva toiminut yritys oli Fotoshop Finland Oy, joka on asetettu konkurssiin 21.12.2009. Konkurssiin asettamisen jälkeen Elektroni.fi-verkkokaupan pyörittämistä on jatkanut Illuminati Group Oy, joka on aiemmin toiminut Fotoshop Finlandin maahantuontiyrityksenä.

Kummankin yrityksen taustahenkilöt ovat samat. Käytännössä Elektroni.fi-verkkosivuilla konkurssista ei ole mitään mainintaa. Sivuilta on hävinnyt Fotoshopin tiedot y-tunnuksineen ja tällä hetkellä sivuilla ei ole tietoa yrityksestä, mikä tuotteita kauppaa.

Elektroni ei ole yrityksien taustahenkilöiden ensimmäinen vaikeuksiin joutunut verkkokauppa, vaan samat taustahenkilöt ovat pyörittäneet aiemmin Efidata ja Akiba nimisiä verkkokauppoja. Sekä Efidatan ja Akiban toiminta on päättynyt konkurssiin ja sadat kuluttajat ovat näidenkin konkurssien jälkeen jääneet ilman tilaamiansa tuotteita tai rahoja.

Elektroni.fi toimii edelleen ja sivuilla on kerrottu, kuinka Helsingin Pasilaan on avattu uusi myymälä. Tänään 21.01. Elektroni.fi-sivuille on lisätty uusia tuotteita myyntiin, vaikka sadat ihmiset eri keskustelupalstoilla kertoo, että aiemmin tilattuja tuotteita ei ole toimitettu, puhelimeen ei vastata ja sähköposteja tuskin lukee kukaan.

Fotoshop Finland Oy on siis konkurssissa ja Helsingissä Insinöörinkadulla toiminut noutomyymälässä pesänhoitaja selvittelee tämän yrityksen asioita. Fotoshopilla on ilmeisesti jäänyt tavaraa jonkin verran varastoon ja näitä postitellaan tilaajille, mikäli tilattua tavaraa sattuu olemaan. Rahoja tilanneille pesänhoitaja ei voi palauttaa, vaan asia etenee konkurssilainsäädännön mukaisesti.

Mitä siis tehdä?

Jos olet tilannut Elektronilta tavaraa ja olet maksanut tuotteen etkä sitä ole saanut, katso mihin olet tuotteen maksanut. Jos maksajana on ollut Fotoshop Finland Oy, ota yhteys kuluttajaneuvontaan. Lisätietoa www.kuluttajavirasto.fi.

Jos olet tilannut Elektronilta ja maksun saajana on ollut Illuminati Group Oy ja et tilaamaasi tuotetta saa tai yhteydenottoa kahden viikon sisällä, ota yhteys kuluttajaneuvontaan ja tee asiasta rikosilmoitus. Illuminati Group Oy on vielä toiminnassa oleva yritys, mutta ei jostain syystä toimita tilattuja tuotteita - siitä huolimatta, että Elektroni-verkkokauppaan on päivitetty uusia tuotteita ja myymälä on avattu Pasilaan.

On sanomattakin selvää, että Elektroni-verkkokaupasta ei edes kannata harkita tilaamista.

Jatkamme asiasta kirjoittelua.

Saat meihin yhteyden sähköpostilla nettikauppablogi@gmail.com, kerro lisätietoa!